Huidoneffenheden verwijderen

Naarmate de jaren verstrijken en we ouder worden, de zon zijn heerlijke maar ook zijn vernietigende werk heeft gedaan, zeker als we er teveel in hebben gezeten, komen de plekken, bobbels en vlekken, vanuit het niets, sluipend tevoorschijn.
Onze westerse levenswijze, roken, te veel eten, te weinig beweging, de anti-conceptie pil en ons klimaat zorgen ervoor dat onze huid te lijden heeft. Zijn we de dertig eenmaal gepasseerd zien we ze komen, de plekken en vlekken op gezicht en lichaam. Meestal zijn ze volstrekt onschuldig maar worden wel als cosmetisch storend ervaren. Tegenwoordig is daar veel aan te doen.
Je kan naar de dermatoloog of plastisch chirurg, die snijdt het weg en je krijgt er een litteken voor terug. Minder erg dan die plek maar toch….

Niet altijd is een chirurg nodig want de gespecialiseerde schoonheidsspecialist kan het weghalen zonder een litteken achter te laten: met een steriele naald en twee soorten stroom, de zogenaamde blendtechniek of met hoogfrequente wisselstroom. De blendtechniek is de enige techniek die de opperhuid van de lederhuid kan scheiden. Het is zo’n secure methode met de naald, daar legt het chirurgisch mes en de laser het bij af.
Er zijn wel een paar voorwaarden aan verbonden en daarom wordt er voorafgaande aan de behandeling een grondig intakegesprek gehouden om er zeker van te zijn dat alle mogelijke risico’s uitgesloten zijn.

De behandel werkwijze is als volgt: het bovenste deel van de opperhuid wordt van de lederhuid gescheiden, het weefsel lost als het ware op en er ontstaat expres een schaafwondje.
Schaafwondjes hebben de eigenschap zonder litteken te genezen. Als na een week het korstje is afgevallen zal dat plekje beschermd moeten worden met een sun-block. Na twee tot drie maanden zie je niet meer dat daar een huidoneffenheid heeft gezeten.

Heeft u een pigmentvlek, steelwratje, een bobbeltje wat er al jaren zit en waar u allang vanaf wilt? Met een afspraak van ongeveer 15 minuten bent u verlost van deze plaaggeest en bent u vergeten dat er ooit iets heeft gezeten.
Aan de hand van voorbeelden op foto materiaal en doorsnede van de menselijke huid leg ik u duidelijk uit wat ik doe en wat u mag verwachten.

Kosten voor het verwijderen van een huidoneffenheid is €40,- per 15 minuten.