Overbeharing

Heeft u last van ontsierende haargroei in uw gezicht of elders op uw lichaam? Dan behandelen wij deze overtollige haargroei. Er zijn verschillende methoden om dit te doen.
U kunt overtollige haargroei tijdelijk verwijderen, maar er zijn ook behandelmethoden met een definitief resultaat. Naast harsen en epileren kunt u ook kiezen voor elektrisch ontharen.

Epileren en harsen

Epileren is het met een pincet uittrekken van de haar. De methode is alleen geschikt als het gaat om enkele haren en om wenkbrauwen te modelleren.
Bij harsen wordt de haar met hars verwijderd. Harsen is vooral geschikt voor bovenlip, kin, oksels en de grotere oppervlakken zoals armen, benen en rug. Zowel bij epileren als bij harsen komen de haren na enkele weken geleidelijk terug.
Met hulp van een post-épilatoire créme, in de salon direct aangebracht na het harsen, wordt de haargroei minder en onopvallender. Het harsen wordt op den duur makkelijker en de frequentie van harsbehandelingen minder.
De samenstelling van de post-épilatiore is een combinatie van plantaardige en actieve marine (uit de zee) bestanddelen.
Voor thuis is er een zachte crème voor gezicht en lichaam om dagelijks te gebruiken tussen twee epileerbeurten in, om de huid te verzachten en het aangroeien van de haren te vertragen.

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een methode om storende haren te verwijderen. Alle haarkleuren, ook blond, grijs en rossig, kunnen door middel van elektrisch ontharen worden verwijderd. Er bestaan verschillende methodes. Afhankelijk van de haargroei en de gevoeligheid van de huid wordt bepaald welke methode het beste bij u past.
Tijdens de behandeling wordt een dun steriel wegwerpnaaldje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje het haarzakje en de omgeving vernietigt.

De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel één à twee jaar en is afhankelijk van de hoeveelheid en de tijdsduur van een behandeling. De periode tussen twee behandelingen wordt wel steeds groter.
Wanneer u kiest voor deze definitieve behandelmethode mag u zelf geen haartje meer epileren of harsen. Natuurlijk wilt u in de periode tussen de behandelingen er verzorgd uitzien. De resterende haren mag u afknippen of scheren.
Als de oorzaak ligt in de verstoring van het hormonale evenwicht, dan blijft de kans op overtollige haargroei bestaan. Dit betekent dat de aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder kunnen worden. Deze donsharen kunt u met een korte behandeling enkele malen per jaar laten verwijderen.
Uw huisarts kan een indicatie afgeven voor het elektrisch ontharen in het gelaat, de kosten worden dan geheel of gedeelte vergoed door uw zorgverzekering (afhankelijk van het pakket wat u heeft afgesloten).

Weetjes over haargroei
Een haar groeit veel langzamer dan u denkt. Gemiddeld heeft haar de volgende groeitijd:

  • stug haar, vijf tot zes weken
  • normaal haar, zes tot negen weken
  • zachte donshaartjes, acht tot tien weken