Acne

Wat is acne

Acne vulgaris, ook wel acne genoemd is de medische term voor jeugdpuistjes. Acne is een veel voorkomende huidaandoening.

 

Hoe ontstaat acne

De huid produceert meer en dikkere talg onder invloed van hormonen. Als zich te veel talg afscheidt kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt (mee-eter). Ook bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen, ze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vetzuren zet de verstopte holte steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in het omliggende weefsel terecht en veroorzaken daar een ontsteking, dit is het puistje.

 

De oplossing

Acne vraag een actieve aanpak, dwz een regelmatig “terugkom” moment naar de praktijk en de voorgeschreven thuisverzorging. Afhankelijk van de mate van acne maak ik een behandelplan.

Ik heb een specialisatie voor acne, dit betekent dat behandelingen door mij, deels of helemaal vergoed worden door de ziektekostenverzekering, mits je daarvoor verzekerd bent.

Als jij op deze wijze jouw acne wil aanpakken, kunnen wij een afspraak maken voor een huidanalyse en intake.

 

Tarief

Voor een jeugd-consult is het tarief €42,50 dit is een half-uur behandeling.

Informeer bij je ziektekostenverzekering of Acne behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden. Face to Face Schoonheidsverzorging is gecertificeerd.

 

Voor het maken van een intake afspraak kunt u mailen naar contact@facetoface-elst.nl of een bericht sturen naar 06 45540711