Acne

Wat is acne

Acne vulgaris, ook wel acne genoemd is de medische term voor jeugdpuistjes. Acne is een veel voorkomende huidaandoening.

 

Hoe ontstaat acne

De huid produceert meer en dikkere talg onder invloed van hormonen. Als zich te veel talg afscheidt kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt (mee-eter). Ook bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen, ze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vetzuren zet de verstopte holte steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in het omliggende weefsel terecht en veroorzaken daar een ontsteking, dit is het puistje.

 

De oplossing

Met een regelmatige frequentie wordt de huid diep gereinigd, bij veel mee-eters soms wel 1 x per week. Deze effectieve aanpak leidt direct tot een verbetering samen met de juiste thuisverzorging. Je krijgt een advies over gebruik van producten. Het opvolgen van dit advies is bepalend voor de genezing.

 

Tarief

Voor een jeugd-consult is het tarief €32,50 dit is een half-uur behandeling. Voor volwassenen is het tarief €39,50

Informeer bij je ziektekostenverzekering of Acne behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden. Face to Face Schoonheidsverzorging is gecertificeerd.

 

Voor het maken van een intake afspraak kunt u mailen naar contact@facetoface-elst.nl of een bericht sturen naar 06 45540711