Couperose verwijderen

Couperose of telangiectasiën zijn chronisch verwijde bloedvaatjes. Zij kunnen blauw zijn (aderlijk bloed) of rood (slagaderlijk bloed). Voorkeur gebieden zijn wangen, kin of neus. Zij kunnen tijdelijk zijn door zwangerschap of bevalling, in een periode van 3 maanden na de zwangerschap verdwijnt een deel vanzelf.
Permanente telangiectasiën (tele’s) kunnen ontstaan door verschillende factoren, genetisch, medicijnen, roken, alcohol, vitamine A gebruik op de huid, hoge inspanning etc. Behandelen in een vroeg stadium biedt de beste resultaten. Vaak verdwijnen de tele’s na slechts 1 behandeling. Daarnaast voorkomt men met vroegtijdige behandelingen de kans op vermeerdering.

De behandeling van tele’s of andere bloedvat afwijkingen zoals spidernaevi, bloedblaartjes vindt plaats bij een gematigde buitentemperatuur; niet onder de 10 graden en niet boven de 20 graden. Door te lage of te hoge temperaturen kunnen de bloedvaatjes weer open knappen. De beste tijd voor behandeling is voorjaar of najaar en omdat de huid 3 weken moet herstellen zal per seizoen 3 x behandeld kunnen worden.
Het herstelproces van 3 weken heeft de huid nodig om haar vitaliteit te behouden.
Het korstje, dat eventueel kan verschijnen na behandeling, verdwijnt en de bloedstroom neemt een ander pad.

Voor-en na adviezen voor thuis:

Probeer enkele uren voor de behandeling het drinken van cafeïne en alcohol en het eten van pittig voedsel te voorkomen. Neem 24 uur voor de behandeling geen aspirine in (paracetamol mag wel). Probeer niet te roken.

U krijgt een potje aloë vera gel mee naar huis, deze brengt u 2 x daags aan (ochtend en avond) de huid alleen reinigen met lauw water en daarna droogdeppen.
De huid is direct na de behandeling rood en de bloedvaatjes wit, de dagen daarna komen de vaatjes weer tevoorschijn maar dan zelfs nog wat donkerder, dit is het gestolde bloed wat doet het lichaam opgenomen moet worden. Het uiteindelijke resultaat is na 3 weken zichtbaar

– krab niet aan het behandelde gebied en zit er ook niet aan
– vermijdt producten waar alcohol of parfum inzit
– gebruik de eerste 24 uur na de behandeling geen zeep of foundation. Losse poeder is wel toegestaan
– vermijd de zon minstens 48 uur na de behandeling. Stel uw huid de volgende 72 uur zo min mogelijk bloot aan de zon om pigmentvlekken te voorkomen
– voorkom hoge inspanningen, zoals b.v. sporten, in de 48 uur na de behandeling
– vermijd temperatuurwisselingen
– gebruik geen peelingproducten
– bij jeuk de huid verzachten met milde lotion
– geen warm bad
– pittig voedsel, koffie, thee, alcohol chocolade of roken beperken
– gebruik een sunblock op het gebied
– geen sauna of solaria gedurende 3 weken na de behandeling