Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen met de naald-methode

Elektrisch ontharen is een methode om storende haren te verwijderen. Alle haarkleuren, ook blond, grijs en rossig, kunnen door middel van de naald-methode worden verwijderd.

De oplossing

Bij elektrisch ontharen wordt een dun steriel naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven waarna warmteontwikkeling het haarzakje en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar in het haarzakje bereiken en stopt de groei.

De behandeling is niet geheel pijnloos, wel kan de warmteontwikkeling worden aangepast zodat het voor u goed te ondergaan is. Totdat het totale gebied is onthaard, moet u regelmatig een behandeling ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 tot 2 jaar.

Natuurlijk wilt u in de periode tussen de behandelingen er verzorgd uitzien. U mag echter de resterende haren niet uit trekken, maar af knippen of scheren (lijkt erger dan het is), zo kan het verloop van de ontharing beter worden gevolgd.

 

 

Fijn om te weten

Uw huid, onrustig, snel pukkels en puistjes van het uittrekken, zal na een paar behandeling mooier worden, rustiger, dit is de eerste winst van elektrisch ontharen

U kunt dus pas twee maanden na de eerste behandeling bekijken hoe de situatie is. Vaak lijkt het of er plotseling meer haar is gaan groeien. Laat u niet verontrusten en trek beslist zelf niet meer uit.

Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van het elektrisch ontharen. U heeft hiervoor een verwijzing nodig van uw huisarts. U ontvangt na elke behandeling een factuur en kunt u de door u gemaakte kosten geheel of gedeeltelijk declareren, dit is wel afhankelijk van het pakket wat u heeft afgesloten.

Tot 3 weken na de behandeling mag uw huid niet aan zon worden blootgesteld, in deze periode brengt u overdag een maximale zon-beschermingsfactor op. Dit is noodzakelijk om pigmentvorming te voorkomen.