Microdermabrasie

Of het nu gaat om pigment, littekens, rimpels of een huid die teveel heeft blootgestaan aan zonnestalen, één of meerdere behandelingen met Microdermabrasie geven zichtbaar resultaat. De huid is gladder en stralender. Microdermabrasie activeert de celgeneratie en de zuurstofopname. Het is een prachtige diepe exfoliatie (peeling) waarbij de huid schoon, zuiver, zacht en gezond wordt. Een opeenhoping van teveel dode opperhuidcellen zorgen voor een grauwe en doffe teint. Tevens kunnen daardoor de cosmetische producten niet goed opgenomen worden. Door de Microdermabrasie behandeling met de Vitapeel zijn de resultaten direct zichtbaar.
De Vitapeel is volledig computergestuurd. Dit geeft u de garantie van een zeer nauwkeurige effectieve en veilige behandeling. De behandeling wordt nauwkeurig met u besproken om een maximaal resultaat te behalen.
Microdermabrasie gebeurt met veilige aluminiumoxide kristallen die onder vacuüm de huid slijpen. Dit is een veilige behandeling waarbij de dode huidcellen verwijderd worden. Dit resulteert in een krachtige opperhuid regeneratie die de huid een langdurig schoon en fris uiterlijk geven. Lijntjes en rimpels verfijnen en verminderen doordat de basale cellaag nieuwe jonge, gezonde cellen zal vormen.
Traditionele abrasie methoden zoals chemische peelings en manuele abrasie (afschuren van de huid onder narcose) worden gebruikt voor behandeling van verschillende huidaandoeningen. De nadelen van deze methoden zijn al langer bekend; ze zijn zeer pijnlijk en de dieptewerking is slecht te controlere. Tevens bestaat er een lange genezingstijd na de behandeling. Bij de moderne Microdermabrasie methode is de behandeling nauwelijks pijnlijk, er is geen verdoving nodig en er is geen speciale voorbehandeling nodig. Het grote voordeel is ook dat de dieptewerking uitstekend te controleren is en dat u na de behandeling direct weer naar huis kunt met een schone en frisse huid, u hoeft uw normale leefritme niet aan te passen aan de behandeling.

Microdermabrasie doet meer
Het speciale mondstuk is zo gevormd dat de huid licht naar binnen wordt gezogen en stevig wordt “gekneed”. Deze speciale massage resulteert in een gecontroleerde zeer lichte, ongevaarlijke micro-beschadiging van de lederhuid. Dit stimuleert een krachtige doorbloeding van deze huidlaag tot de vorming van collagene en elastine vezels. De huid herstelt en regenereert zichzelf als het ware van binnen uit. Het weefsel wordt zichtbaar strakker en steviger en het resultaat houdt aan.
Microdermabrasie is eveneens erg geschikt voor de onzuivere huid.
Niet alleen geeft het een grauwe hoornlaag een heldere frisse een matte teint, het opent ook verstopte poriën.
Microdermabrasie is ook effectief voor de behandeling van littekens van acne of andere huidbeschadigingen.

Microdermabrasie

 • verwijdert dode huidcellen (huidverjonging)
 • bevordert de aanmaak van elastine en collagene vezels
 • werkt tegen pigmentstoringen
 • egaliseert de huidskleur
 • maakt de door de zon beschadigde huid beter
 • vermindert fijne lijntjes en rimpels
 • verbetert de bloedcirculatie
 • reinigt de huid
 • maakt de huid gladder
 • verwijdert dode huidcellen
 • reinigt verstopte poriën
 • vermindert littekens

 

Microdermabrasie is geschikt voor diverse huidtypen en huidcondities o.a.:

 1. normale gezonde huid
 2. hyperpigmentatie
 3. passieve acne
 4. littekens
 5. oudere huid met fijne lijntjes en diepere rimpels
 6. rimpels ontstaan door expressie, roken, slaapgewoonten
 7. zonbeschadiging
 8. striae en littekens op het lichaam

Werkwijze Microdermabrasie
Elke behandeling heeft 2 fasen: 1e vacuüm, 2e exfoliatie
1e: het vacuum brengt vers bloed naar de oppervlakte cellen, welke voedt en nieuwe energie aan de cel geeft
2e: De exfoliatie stimuleert het immuunsysteem, versnelt het regeneratie proces van de nieuwe huidcellen in het behandelde gebied. De nieuwe huid is jonger gezonder en dikker. Na de behandeling zorgt het lichaamseigen huidherstelvermogen voor een nieuwe gezonde huid.

De behandeling is mogelijk op 3 diepte niveaus:
Niveau 1
Oppervlakkige behandeling van de dode cellenlaag in de opperhuid. De huid kan enkele dagen prikkelend gevoelig zijn en aanvoelen alsof u aan het strand in de wind heeft gelopen.
Niveau 2
Diepe behandeling van de opperhuid (tot op de lederhuid). Bij deze behandeling gaat de werking dieper dan bij niveau 1, afhankelijk van de gevoeligheid van de huid kan deze, varierend van een paar uur tot enkele dagen, rood en eventueel gezwollen zijn.
Niveau 3
Diepe behandeling tot in de lederhuid. Deze gaat tot in de lederhuid, de huid is rood en gezwollen, tevens zijn er kleine puntbloedingen direct na de behandeling zichtbaar. Deze diepte is speciaal voor littekens.

Bescherming
Huid blootstellen aan zonlicht is de grootste reden/bron van structurele huidveroudering. Na een Microdermabrasie behandeling is de natuurlijke bescherming tijdelijk opgeheven. Deze is na ongeveer 1 week herstelt en daarom is gebruik van een maximale zonbeschermer de eerste 10 dagen verplicht, daarna is een middelmatige beschermer een aanbeveling ter bescherming van de nieuwe cellen en om het resultaat langer vast te houden. Bij een kuurbehandeling gebruikt u de hele periode de maximale beschermer tot 15 dagen na het beëindigen van de kuur. Dit bindend advies geldt voor alle jaargetijden.
De huid is na de behandeling ontvankelijk voor werkstoffen en zal deze extra snel opnemen omdat de natuurlijke barrière ultra dun is. Een serum, masker en extra voedende crèmes zorgen voor een betere conditie van de huid. Na de behandeling ontvangt u een persoonlijk verzorgingsadvies voor een nog mooier resultaat.

Contraindicaties

 • Acne rosacea
 • Actieve acne
 • Diabetes
 • Hemofilie
 • Kanker
 • AIDS
 • Chemotherapie en radiotherapy
 • Herpes
 • Genetische melanocyten stoornis